ΟΠΕΚΕΠΕ: Καραμανλής και Λεονταρίδης περνούν σήμερα το κατώφλι της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας
Στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας αναμένεται να βρεθούν σήμερα στις 11:00 ο Κώστας Αχ. Καραμανλής και ο Θεόφιλος Λεονταρίδης, στο πλαίσιο της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη για την υπόθεση των παράνομων επιδοτήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ το 2021.
Στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας αναμένεται να βρεθούν σήμερα στις 11:00 ο Κώστας Αχ. Καραμανλής και ο Θεόφιλος Λεονταρίδης, στο πλαίσιο της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη για την υπόθεση των παράνομων επιδοτήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ το 2021.
Τα δύο πολιτικά πρόσωπα περιλαμβάνονται στη δικογραφία που χειρίζονται οι Ευρωπαίοι Εισαγγελείς, μαζί με ακόμη εννέα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, τα οποία καλούνται να δώσουν εξηγήσεις ως ύποπτοι τέλεσης αξιοποίνων πράξεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή η έρευνα αφορά και αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα, ενώ στο σύνολο της υπόθεσης εξετάζονται μεταξύ άλλων πράξεις όπως η ηθική αυτουργία σε απιστία σε βαθμό πλημμελήματος.
Η διαδικασία που ακολουθείται αφορά παροχή εξηγήσεων στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, με τις ίδιες πληροφορίες να αναφέρουν ότι αρκετά από τα εμπλεκόμενα πρόσωπα αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία προκειμένου να λάβουν γνώση του συνόλου της δικογραφίας.
Η σημερινή εξέλιξη έρχεται λίγες ώρες μετά την κλήση μη πολιτικών προσώπων που ερευνώνται για πιθανή εμπλοκή στην ίδια υπόθεση. Οι τελευταίοι έλαβαν προθεσμία έως τις 5 Ιουνίου για να καταθέσουν υπομνήματα και εξηγήσεις ενώπιον της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας.
Η υπόθεση αφορά τη διερεύνηση πιθανών παρατυπιών και παράνομων επιδοτήσεων μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ κατά το έτος 2021, με τη σχετική δικογραφία να χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα εκτεταμένη.