ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο Νικήτας Κακλαμάνης 14ος Πρόεδρος της Βουλής με 247 ψήφους
Ο Νικήτας Κακλαμάνης είναι και επίσημα ο 14ος Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, καθώς συγκέντρωσε 247 ψήφους κατά τη διάρκεια της διαδικασίας που διεξήχθη στη Βουλή με ονομαστική ηλεκτρονική ψηφοφορία.
Ο Νικήτας Κακλαμάνης είναι και επίσημα ο 14ος Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, καθώς συγκέντρωσε 247 ψήφους κατά τη διάρκεια της διαδικασίας που διεξήχθη στη Βουλή με ονομαστική ηλεκτρονική ψηφοφορία.
Εκτός από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, τον στήριξαν το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ, θέλοντας να τονίσουν και τη διαφορετική στάση σε σχέση με τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας και να δείξουν την αντιδιαστολή σε σχέση με την επιλογή του πρωθυπουργού.
Σε αυτούς τους βουλευτές προστίθενται και εκείνοι της Ελληνικής Λύσης, όπως και των Σπαρτιατών, αλλά και η πλειονότητα των ανεξάρτητων βουλευτών. Συγκεκριμένα, 19 από τους 23 ανεξάρτητους βουλευτές στήριξαν τον Νικήτα Κακλαμάνη.
#SerresParatiritis
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μαξίμου: Από τον διάλογο στις απειλές – Κυρώσεις, κοινωνικός αυτοματισμός και «πάγωμα» ανασχηματισμού λόγω του αγροτικού μετώπου
Διεθνής διασυρμός χωρίς προηγούμενο: Η Ελλάδα «ανέκδοτο» στο χριστουγεννιάτικο κουίζ του Politico – το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ έγινε φραπές
Υποκλοπές: Κατά προτεραιότητα εξέταση της προσφυγής Ανδρουλάκη από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
