Ελάχιστοι ξέρουν ότι έχουμε τόσο μεγάλη παράδοση στις Σερρες !
H Ποτοποιία Μπέη που φόρεσε τα γιορτινά της & σας υποδέχεται με ποικιλία επιλογών & γεύσεων! Επώνυμο ούζο, αμέτρητα λικέρ, ζεστή ατμόσφαιρα σε ένα μαγαζί που αποτελεί τοποσημο για την πόλη των Σερρών.
Τρίτης γενιάς ποτοποιός, ο κ. Κώστας Πασχάλης Μπέης διατηρεί το ποτοποιείο που το 2025 θα συμπληρώσει 120 χρόνια ζωής. Όπως λέει το Σερραϊκό ούζο έχει τη δική του παράδοση, ενώ μοιράζεται και μυστικά για τη σωστή απόλαυσή του.
Ανιχνεύοντας την ιστορική μας μνήμη, γεφυρώνουμε το χθες με το σήμερα, ενώ ιχνηλατώντας τα όρια των γεύσεων αναδεικνύουμε αξίες που ομορφαίνουν και εξανθρωπίζουν την καθημερινότητά μας.
Ταξίδι
Πρόκειται για ένα ταξίδι γεμάτο εικόνες και παραστάσεις που προϋποθέτει την αμφίδρομη επικοινωνία για να μπορεί να ανανεώνεται και να εμπλουτίζεται διευρύνοντας τους ορίζοντές του.
«Το ούζο έχει πολύ μεγάλη παράδοση στις Σέρρες, μέχρι και σήμερα έχουμε πετά βιώσιμες ποτοποιεία, ενεργά. Για τα δεδομένα των Σερρών είναι μεγάλος αριθμός. Γίνονται και εξαγωγές. Εκεί που υστερήσαμε είναι ότι δεν καταφέραμε να φτιάξουμε ένα συνεταιρισμό, να προβάλλουμε πανελλαδικά το προϊόν. Ελάχιστοι ξέρουν ότι έχουμε τόσο μεγάλη παράδοση. Το ούζο κουβαλάει μια κουλτούρα εντελώς διαφορετική, το να καθίσεις να πιεις ούζο σημαίνει τρία πράγματα, νερό, μεζέ και μουχαμπέτι. Νερό για να μετριάσουμε την αψάδα του ούζου, μεζέ για να μπορέσουμε να πάρουμε τη γεύση που θέλουμε και μουχαμπέτι για να απολαύσουμε το ούζο, σιγο-πίνοντας και σιγο-μιλώντας. Το ούζο δεν θέλει πανικό και βιασύνη, αλλά διάρκεια. Το ούζο δε θέλει ψυγείο, γιατί έχει γλυκάνισο που στερεοποιείται και κρυσταλλώνει», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κώστας Πασχάλης Μπέης.
#SerresParatiritis